Πάσχα στην Ζάκυνθο, εκδρομή από 27/04 έως 29/04

anastasi

 Η Μεγάλη Εβδομάδα στη Ζάκυνθο έχει ένα δικό της χαρακτηριστικό, παραδοσιακό χρώμα. Επίσης διαθέτει ένα ξεχωριστό τυπικό στις θρησκευτικές τελετές και πανάρχαια έθιμα που οι κάτοικοί της τα σέβονται και τα τηρούν με μοναδική φροντίδα και ευλάβεια. Μερικές από τις εκδηλώσεις αυτές έχουν επηρεαστεί από τη μακρόχρονη παρουσία των Δυτικών στο νησί (κυρίως από τη Βενετοκρατία) και άλλα αποδίδονται στο μακαριστό Μητροπολίτη του νησιού Διονύσιο Λάτα που έζησε στα Ιεροσόλυμα και έφερε, όπως λέγεται, πολλά από τα έθιμα της Αγίας Πόλης στο μυρωμένο νησί του Ιονίου. Φέτος ετοιμάσαμε την επόμενη εκδρομή,που θα σας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα του Πάσχα, στο ωραιότερο νησί του Ιονίου

3 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 27/04/19 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 29/04/19

1η ΗΜΕΡΑ (Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 27/04/19): ΠΑΤΡΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων και στις 09:00 το πρωί αναχώρηση για τη Κυλλήνη, άφιξη και επιβίβαση στο F/B που θα μας φέρει στη Ζάκυνθο. Στη πρώτη μας γνωριμία μας με το νησί, αντικρίζουμε την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου – προστάτη του νησιού με το επιβλητικό κωδωνοστάσιο που είναι και το ψηλότερο της πόλης. Περνώντας το παραλιακό δρόμο Στράντα Μαρίνα θα δούμε τις πλατείες του Σολωμού και του Αγίου Μάρκου. Εδώ βρίσκονται η Δημόσια Βιβλιοθήκη, τα κτίρια του Βυζαντινού Μουσείου, του Πνευματικού Κέντρου, το μουσείο του Σολωμού, ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου όπου εφημέρευσε ο πολιούχος της Ζακύνθου Άγιος Διονύσιος. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το τουριστικό θέρετρο Τσιλιβί. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα μεταβούμε στη κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου για να παρακολουθήσουμε την τελετή της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το παραδοσιακό Αναστάσιμο δείπνο. 

2η ΗΜΕΡΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28/04/19): ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Χριστός Ανέστη… Μετά το πρόγευμα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στη παραλία του Λαγανά και στην συνέχεια στο χώρο της πισίνας θα προσφερθούν διάφοροι μεζέδες με κρασί και ούζο και στη συνέχεια στον χώρο του εστιατορίου, το παραδοσιακό εορταστικό Πασχαλινό γεύμα με πλούσια εδέσματα, με συγκρότημα ελληνικής μουσικής, χορό και διασκέδαση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την λίμνη Κεριού. Το βράδυ ελεύθερο για βόλτα στο κέντρο της Ζακύνθου.

3η ΗΜΕΡΑ (ΔΕΥΤΕΡΑ 29/04/19): ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Περιήγηση στο βόρειο και δυτικό τμήμα του νησιού. Θα επισκεφθούμε το λόφο Στράνη, όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύσθηκε τον «Ύμνο στην Ελευθερία», το Κάστρο Μπόχαλη, το γραφικό προάστιο σε ύψωμα πάνω από τη πόλη με μαγευτική θέα και την εκκλησία της Χρυσοπηγής. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Έξω Χώρα, το παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Λέοντα, την εκκλησία της Αγίας Μαύρας και το Μαχαιράδο – από τα πιο παλιά κεφαλοχώρια του νησιού με παραδοσιακό χρώμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Αναφωνήτριας, όπου μόνασε ο πολιούχος της Ζακύνθου Άγιος Διονύσιος. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και το απόγευμα θα μεταβούμε στη κεντρική πλατεία για τις τελευταίες σας δραστηριότητες και εν συνεχεία θα επιβιβασθούμε στο F/B για τη Κυλλήνη. Άφιξη στη Κυλλήνη και αναχώρηση για Πάτρα όπου θα φθάσουμε το βράδυ.

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΚΑΤΑ  ΑΤΟΜΟ:

Τιμή σε δίκλινο Τιμή σε τρίκλινο Τιμή σε μονόκλινο
185 € 180 € 245 €

*ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Έκπτωση 10 € το άτομο για δηλώσεις συμμετοχής έως 27/03 !!!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο MEDITERRANEAN RESORT 5* με πρωινό σε μπουφέ
  • Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο
  • Προμεσημβρινοί μεζέδες την Κυριακή του Πάσχα
  • Εορταστικό Πασχαλινό γεύμα τη Κυριακή του Πάσχα
  • Λαμπάδες
  • Εισιτήρια F/B Κυλλήνη – Ζάκυνθος – Κυλλήνη
  • Μεταφορά / περιηγήσεις / εκδρομές με πούλμαν
  • Αρχηγός – συνοδός