[:el]Βενετσιάνικο Καρναβάλι στην ΚΕΡΚΥΡΑ 25/02 – 27/02 & Καθαρά Δευτέρα στη ΠΡΕΒΕΖΑ[:]

[:el]

 

  

Κόμισσες, κόντες, κυρίες των τιμών, αυλικοί, τυμπανιστές και όλο το βενετσιάνικο μπαρόκ, πρόκειται να αναβιώσει τις ημέρες της Απόκριας στην Κέρκυρα, κάνοντας την να ενδύεται τον μανδύα ενός αυτοκρατορικού βενετσιάνικου παλατιού. Με σαφείς επιρροές από την Βενετία και τους κατοίκους της που έζησαν και έδρασαν στο νησί της Κέρκυρας και με αέρα ευρωπαϊκό, γεμίζει τους δρόμους με χρώμα, λάμψη και μπαρόκ αισθητική.  Με παράδοση 450 και πλέον ετών, το κερκυραϊκό καρναβάλι ντύθηκε και με ρούχα της κερκυραϊκής ιστορίας από τον Μπαρμπαρόσα και τον Ταρτούφο στον Δον Μπαζίλιο, τον Κάτωνα κ.α. Ταξίδι στον 18ο αιώνα με την κομψότητα και τις συνήθειες της εποχής.

3  ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

25/02

27/02

 

1η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 25/02): ΠΑΤΡΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ 

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) στις 05:30 αναχώρηση μέσω της Ιονίας Οδού – Καστροσυκιάς  για την Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο F/B για την Κέρκυρα. Άφιξη στη Κέρκυρα και μετάβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε την πλατεία Σπιανάδα, το Λιστόν, το ανάκτορο Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, τη Duomo, το Δημαρχείο, την Ιόνιο Βουλή, το παλαιό Φρούριο και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (πολιούχου του νησιού). Η βενετσιάνικη αποκριάτικη ατμόσφαιρα είναι ήδη έντονη στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το μεσημέρι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βραδάκι θα μεταβούμε στην Σπιανάδα, τη κεντρική πλατεία της πόλης της Κέρκυρας. Περπατήστε στα βενετσιάνικα καντούνια, στο Λιστόν (τη πολυφωτογραφημένη στοά με τα φανάρια), το Δημαρχείο, το παλιό Φρούριο και νιώστε αυτή την αίσθηση αρχοντιάς που σας προσφέρει η πόλη της Κέρκυρας.

 

2η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 26/02): ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην πρωινή μας περιήγηση θα επισκεφθούμε το Νέο Μουσείο Καποδίστρια με ξεναγό του μουσείου. Η επίσκεψη στο Μουσείο προσφέρει ένα ταξίδι στην Ιστορία της Κέρκυρας, της Ευρώπης και της νεότερης Ελλάδας. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, Κερκυραίος αριστοκράτης, ευρωπαίος διπλωμάτης, και πρώτος Κυβερνήτης του ελληνικού κράτους, έχει χαράξει με τη ζωή του την πορεία αυτού του ταξιδιού. Στη νέα Μόνιμη Έκθεση θα δούμε προσωπικά αντικείμενα και ενθύμια του Ιωάννη Καποδίστρια από την πολιτική σταδιοδρομία του, όσο και έπιπλα και έργα τέχνης της οικογένειάς του. Η έκθεση εμπλουτίζεται και με ψηφιακά μέσα τα οποία αναδεικνύουν τη ζωή, την παρακαταθήκη και το πολυσχιδές έργο του μεγάλου αυτού πολιτικού. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο κέντρο όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται η Παρέλαση με βενετσιάνικα κοστούμια εποχής στο κέντρο της πόλης από το Λύκειο Ελληνίδων και χοροί εποχής στην πλατεία Ανουντσιάτα. Ακολουθεί «Η ΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΙΟΡ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ». Τον Καρνάβαλο συνοδεύουν η κουστωδία του, όλες οι σχολές χορού της Κέρκυρας με τα εντυπωσιακά χορευτικά τους και πολλοί καρναβαλιστές. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο ειδικά για εκείνο το βράδυ διοργανώνει δείπνο μετά μουσικής στο κλίμα των ημερών δίνοντας την ανάλογη ατμόσφαιρα με την ημέρα.

 

3η ΗΜΕΡΑ (Καθαρά Δευτέρα 27/02): ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα επιβιβασθούμε στο F/B που θα μας φέρει στην Ηγουμενίτσα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Πρέβεζα. Με πολύ χορό, μουσική και εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα  θα γιορτάσει η Πρέβεζα την Καθαρά Δευτέρα, τηρώντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων. Στην πόλη της Πρέβεζας – όπως κάθε χρόνο – σύλλογοι και φορείς με πολύ μουσική θα αποχαιρετήσουν τις Απόκριες και θα υποδεχτούν τη Σαρακοστή  καθώς μουσικά σχήματα θα παίζουν σε διάφορα σημεία όπως στο Σαϊτάν Παζάρ, στην πλατεία Αγάπης και στην κεντρική αγορά της πόλης . Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 05/02 με προκαταβολή

158 €

208 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 06/02

168 €

218 €

 

*Ειδικές τιμές για οικογένειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο MAGNA GRAECIA 4* με ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο)
  • Εισιτήρια F/B Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 60 €. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει έως 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Δεν περιλαμβάνονται: Ο φόρος διαμονής και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να αλλάξουν οι ώρες των εκδηλώσεων.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

 

[:en]

[:fr]

[:it]

[:]