ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΛΙΑ από 21/01 έως 25/01/2016

Περιηγηθείτε νησίδες πολιτισμού που έχουν ως κοινό παρονομαστή τη γρεκάνικη διάλεκτο και προσφέρουν ένα αλησμόνητο μάθημα Ιστορίας στον Ελληνα επισκέπτη.

Από τον 8ο αιώνα π.Χ., η Σικελία και η Κάτω Ιταλία αποτέλεσαν το πεδίο μιας εκπληκτικής αποικιακής δραστηριότητας του αρχαίου Ελληνισμού, του οποίου τα σημάδια και οι μαρτυρίες παραμένουν ακόμα ζωντανά σε τούτη τη γωνιά της Ιταλίας. Ο ελληνικός αποικισμός στη Μεγάλη Ελλάδα (αλλά και στη Μεσόγειο γενικότερα) κατάφερε να διευρύνει τα όρια του Ελληνισμού, να μεταλαμπαδεύσει τα φώτα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και να ισχυροποιήσει τους δεσμούς των αρχαίων προγόνων μας με τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Για τον καλλιεργημένο Ελληνα ταξιδιώτη, λίγοι προορισμοί παρουσιάζουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο μια περιπλάνηση στη Μεγάλη Ελλάδα, ειδικά αν συνδυαστεί με μια περιήγηση στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας (Απουλία).

albero1

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Πέμπτη 21/01 στις 16:00 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Δευτέρα 25/01 στις 07:30                                

1η ημέρα (Πέμπτη 21/01): ΠΑΤΡΑ – ΠΛΟΙΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Πλατεία Τριών Συμμάχων στις 16:00 και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Νέο Λιμάνι όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο που θα μας φέρει στο Μπάρι (ώρα αναχώρησης του πλοίου από Πάτρα στις 18:00 – ώρα άφιξης στο Μπάρι την επομένη στις 09:30).

 2η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή 22/01): ΜΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – Μ. ΦΡΑΝΚΑ – ΤΑΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕ

Άφιξη το πρωί στο Μπάρι και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο, που μοιάζει σαν σκηνικό σε παραμύθι. Είναι η «πρωτεύουσα των τρούλων» εξαιτίας των παμπάλαιων τρούλων των περισσότερων κτιρίων της πόλης. Οι χαρακτηριστικοί αυτοί τρούλοι, αρχιτεκτονικό ίδιον της νοτιοανατολικής επαρχίας της Απουλίας, έχουν σχήμα κωνικό, είναι κατασκευασμένοι χωρίς κονίαμα και κοσμούν περισσότερα από 1.500 ακίνητα: κυρίως κατοικίες αλλά και καταστήματα και δημόσια κτίρια. Αυτή η πόλη – κόσμημα του ιταλικού νότου, περιλαμβάνεται στην λίστα της UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την γειτονική Μαρτίνα Φράνκα όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα Outlet της περιοχής το MASSA OUTLET www.outletmassa.com . Επόμενος σταθμός μας είναι το Τάραντο. Περιήγηση στη Μαρίνα Πίκολα, το όμορφο ιστορικό κέντρο, την Λουγκομάρε, το αραγωνικό κάστρο και άλλα αξιοθέατα της πόλης. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Λέτσε, την ‘Φλωρεντία του Νότου όπως αποκαλείται λόγω της πλούσιας αρχιτεκτονικής της. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα (Σάββατο 23/01): ΛΕΤΣΕ (ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ)

Πρωινή περιήγηση στην πόλη του Λέτσε που θεωρείται από τις παλιές έδρες της ανάπτυξης του ελληνικού πολιτισμού στη Μεγάλη Ελλάδα. Θα δούμε το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Κάστρο, τον Καθεδρικό ναό και άλλα αξιοθέατα στο θαυμάσιο ιστορικό κέντρο της πόλης. Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, της επαρχίας του Σαλέντο: στο Μαρτάνο και στη Στερνατία. Επιστροφή στο Λέτσε και ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας, να περιηγηθείτε στο θαυμάσιο ιστορικό κέντρο της πόλης ή να ακόμα να επισκεφθείτε το CITY MODA Outlet www.citymoda.it στην πόλη του Λέτσε

4η ημέρα (Κυριακή 24/01): ΛΕΤΣΕ – ΜΠΑΡΙ – ΠΛΟΙΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Μπάρι, την πρωτεύουσα της Απουλίας. Θα επισκεφθούμε την Βασιλική του Σαν Νικόλα, μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της νότιας Ιταλίας, όπου στην κρύπτη βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, προστάτη της πόλης. Στη συνέχεια θα δούμε το κάστρο στην παλιά πόλη, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα περισσότερα μνημεία. Στη λαβυρινθώδη Παλιά Πόλη με τα ατμοσφαιρικά καλντερίμια και τις πάμπολλες εκκλησιές, θα δούμε τον καθεδρικό Σαν Σαμπίνο, την Piazza del Ferrarese, η οποία συνδέεται με το ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης, την Piazza Mercantile και άλλα αξιοθέατα. Η σύγχρονη καρδιά του Μπάρι χτυπά στη συνοικία Murat, που βρίσκεται χτισμένη στη νότια πλευρά του, με σχεδιασμό που θυμίζει ορθογώνιο πλέγμα. Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας φέρει στην Πάτρα (ώρα αναχώρησης του πλοίου από Μπάρι στις 13:30 – ώρα άφιξης στην Πάτρα την επομένη στις 07:00).

5η ημέρα (Δευτέρα 25/01): ΠΑΤΡΑ

Άφιξη του πλοίου στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας στις 07:00 και μεταφορά στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:

Ξενοδοχείο

Σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

Παιδί σε τρίκλινο δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

HOTEL TIZIANO 4* ή

HOTEL PRESIDENT 4*

270 €

240 €

310 €

HILTON GARDEN INN 4* Superior

285 €

250 €

335 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* (αναγράφονται στον πίνακα) στο Λέτσε με πρωινό σε μπουφέ   (2 διανυκτερεύσεις)
 • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα – Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C (AB4)
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός – συνοδός
 • Λιμενικά τέλη
 • Είσοδοι πόλεων (check points)
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας: Ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: οι είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ποτά στα προσφερόμενα γεύματα / δείπνα, οι δημοτικοί φόροι διαμονής στο Λέτσε αξίας: … €, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές χωρίς να γίνει καμία παράλειψη στις επισκέψεις – ξεναγήσεις. Επίσης ενδέχεται να εκτελεστεί και αντίστροφα.
 • Οι περιηγήσεις στα κέντρα των πόλεων γίνονται πεζή
 • Tα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη 3ου κρεβατιού
 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 150 € και φωτοτυπία της ταυτότητας και στις 2 όψεις ή του διαβατηρίου στη σελίδα της φωτογραφίας
 • H εξόφληση θα πρέπει να γίνει 5 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο έως 15 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 17 – 10 ημέρες παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 9 – 5 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 5 ημέρες έως την ημέρα της αναχώρησης ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής
 • Επιβαρύνσεις καμπινών κατά άτομο (μετάβαση και επιστροφή) :
 • Σε 2κλινη εξωτερική (Α2): 85 €                   Σε 2κλινη εσωτερική (ΑΒ2): 65 €
 • Σε 3κλινη εξωτερική (Α3): 55 €                   Σε 3κλινη εσωτερική (ΑΒ3): 35 €
 • Σε 4κλινη εξωτερική (Α4): 35 €                                                                                       

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – Μ. ΦΡΑΝΚΑ – ΤΑΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕ

210 χλμ.

ΛΕΤΣΕ (ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ)

55 χλμ

ΛΕΤΣΕ – ΜΠΑΡΙ

155 χλμ

 

420 χλμ.