Λίμνες Βόρειας Ιταλίας, Νότια Ελβετία και πτήσεις με Aegean από 999,00 €

Καλοκαίρι 2024
αεροπορικώς
από 999€

Ένα πανέμορφο ταξίδι στην εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή της Βόρειας Ιταλίας και Νότιας Ελβετίας. Έχοντας ως βάση το Μπαβένο (ή τη Στρέζα), επισκεπτόμαστε τις υπέροχες λίμνες της περιοχής. Λίμνη Κόμο που είναι και η γνωστότερη λόγω των διασημοτήτων που έχουν σπίτι εκεί, τη Λίμνη Ματζιόρε και τη λίμνη Λουγκάνο. Διαδρομές μέσα από υπέροχα φυσικά τοπία, κοσμοπολίτικες βίλες και αριστοκρατικά κτίρια. Επίσκεψη στο Τορίνο, μητρόπολη του Ιταλικού βορρά, μια πόλη με ιδιαίτερο χρώμα και προσωπικότητα. Δεν παραλείπουμε την επίσκεψη στη Νότια Ελβετία και τις Ελβετικές Άλπεις, κάνοντας με τρένο την πανέμορφη διαδρομή από Taesch για Ζερμάτ. Κλείνουμε με την επίσκεψη και την περιήγησή μας στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο, την παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και της υψηλής αισθητικής, από όπου και επιστρέφουμε.

Προσοχή: Δεν πρόκειται για ένα άδειο πρόγραμμα που πληρώνετε τα πάντα στον προορισμό: Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται εκδρομές, είσοδοι, βαρκάδες, τελεφερίκ, εισιτήρια τραίνου, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικά και τοπικά στοιχίζουν άνω των €80.

 • Εκδρομή στο Τορίνο και εξερεύνηση της πόλης, που σπάνια εντάσσεται σε προγράμματα Ιταλίας.
 • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις με πρωινή άφιξη και απογευματινή επιστροφή.
 • Αρχοντική διαμονή στα εξαιρετικά ξενοδοχεία της αλυσίδας Zacchera Hotels (Grand Hotel Dino, Grand Hotel Bristol, Hotel Simplon και  Hotel Spendid όλα πολυτελή 4* στο Μπαβένο (ή στη Στρέζα), στο Lago Maggiore, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για άνετες και αξέχαστες διακοπές σε μαγευτικό περιβάλλον.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Ματζιόρε και επίσκεψη στα πανέμορφα νησιά της, Ίζολα Μπέλλα με το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέε του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους και Ίζολα Μάντρε, άλλη μία έδρα της οικογένειας Μπορομέε (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
 • Επίσκεψη στο Μιλάνο και εξερεύνηση της πόλης.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο κοσμοπολίτικο Κόμο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης.
 • Πλοιάριο από το Τρεμέτζο στο Μπελάτζιο, το ομορφότερο και πιο φημισμένο θέρετρο της λίμνης (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
 • Άνοδο με το τελεφερίκ στην Μαντόνα ντελ Σάσσο από το Λοκάρνο (το κόστος  του τελεφερίκ περιλαμβάνεται).
 • Ολοήμερη εκδρομή στο χειμερινό θέρετρο Ζερμάττ (το κόστος του τραίνου Taesch-Zermatt-Taesch περιλαμβάνεται).
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΛΟΚΑΡΝΟ – ΜΠΑΒΕΝΟ/ΣΤΡΕΖΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο από όπου με την άφιξή μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Ελβετία και το Λουγκάνο, τη μεγαλύτερη πόλη του Ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, που βρίσκεται στα βόρεια της ομώνυμης λίμνης. Επίσκεψη της πόλης και χρόνος για καφέ και βόλτα στις όχθες της λίμνης.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το Λοκάρνο, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ματζιόρε (Μεγάλη Λίμνη). Σύντομη περιήγηση και ανάβαση με το τελεφερίκ στην κορυφή του λόφου, στην Madonna del Sasso in Orselina, το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης Ματζιόρε και της γύρω περιοχής.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για μια παραλίμνια διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από μικρά γραφικά χωριά, με προορισμό τη Στρέζα, στο ιταλικό τμήμα της λίμνης Ματζιόρε. Η Στρέζα είναι μια γοητευτική πόλη, με ζωντάνια τα βράδια και όπως και το διπλανό χωριό Μπαβένο, που ενέπνευσαν πολλούς καλλιτέχνες. Το Μπαβένο μάλιστα πρωτοκατοικήθηκε ως θέρετρο για λουτρά, επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αυτόν τον χαρακτήρα κράτησε και τους επόμενους αιώνες. Χαρακτηριστικό της πόλης πέρα από τις πολλές εκκλησίες και τον ροζ γρανίτη (που κοσμεί ναούς και παλάτσο σε όλη την Ιταλία) είναι οι παραλίμνιες βίλλες των Ιταλών και άλλων ευρωπαίων αριστοκρατών πάνω στη λίμνη. Μιλάμε για μικρά παλάτια, με απίστευτους κήπους και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που απλώνονται το ένα δίπλα στο άλλο και μαρτυρούν όλη την αναγεννησιακή εστέτ ιστορία αυτής της πόλης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ/ΣΤΡΕΖΑ: Κρουαζιέρα στη ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ στα ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΟΜΕ

(περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Ημέρα αφιερωμένη στη λίμνη Ματζόρε και τα πανέμορφα νησιά της. Το πρωί θα επιβιβαστούμε από το ξενοδοχείο μας, σε πλοιάριο για βόλτα-κρουαζιέρα στα κοντινά νησιά. 1η στάση μας η Ίζολα Μάντρε ( το μεγάλο νησί) άλλη μία έδρα της οικογένειας Μπορομέο, που έχει αφήσει το στίγμα της σχεδόν σε όλα τα σημεία της λίμνης. Επόμενος σταθμός μας η Ίζολα Μπέλλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέο (Βορομαίων) του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους και την εξαιρετική θέα. Στάση με δυνατότητα για καφέ-φαγητό, επίσκεψη και στην συνέχεια επιστροφή στο κέντρο της Στρέζα/Μπαβένο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

(Ενδεικτικό κόστος εισόδου στα ανάκτορα στα νησιά: Isola Madre €17, Isola Bella €20, Εισιτήριο κοινό για τα δύο € 30)

3η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ/ΣΤΡΕΖΑ: εκδρομή στη ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ
(Κόμο, Τρεμέτσο, Μπελάτζιο)

Σήμερα θα γνωρίσουμε το πανέμορφο, κοσμοπολίτικο Κόμο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Η λίμνη Κόμο θεωρείται μία από τις ομορφότερες λίμνες στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ιταλία. Αγαπημένος προορισμός διάσημων προσωπικοτήτων ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν ευρωπαίοι συγγραφείς και καλλιτέχνες ανακάλυψαν και αγάπησαν τον τόπο που τους παρείχε έμπνευση με την απαράμιλλη ομορφιά του. «Οι όχθες της Κόμο αποτελούν το ιδεώδες σκηνικό για έναν ευτυχισμένο έρωτα», έγραψε κάποτε ο συνθέτης Φρανς Λιστ, που έζησε και εμπνεύστηκε εδώ μερικά από τα ωραιότερα μουσικά έργα του.

Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τον καθεδρικό ναό που ενσωματώνει πολλές και διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες, τη βασιλική Σαν Αμπόντιο, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, το Δημαρχείο κ.ά. και φυσικά θα περπατήσουμε στις όχθες της λίμνης για να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο που την περιβάλει.

Συνεχίζουμε για το Τρεμέτσο, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για το Μπελάτζιο, το ομορφότερο και πιο φημισμένο θέρετρο της λίμνης Κόμο. Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό χωριό, χτισμένο πάνω σε χερσόνησο, το οποίο συγκεντρώνει εδώ και αιώνες πολλή από την αριστοκρατία και τη διανόηση της Βόρειας Ιταλίας και γενικότερα της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό και εδώ είναι οι, απίθανης αρχιτεκτονικής, παραλίμνιες επαύλεις της Ιταλικής Αναγέννησης με τους τεράστιους κήπους-έργα τέχνης. Προφανώς οι αριστοκράτες της εποχής ανταγωνίζονταν μεταξύ τους ποιος θα φτιάξει την ομορφότερη βίλα στις μαγικές λίμνες της Ιταλίας. Αυτόν τον ανταγωνισμό απολαμβάνουμε εμείς  στις βόλτες μας σε αυτό το ονειρικό ταξίδι…

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ/ΣΤΡΕΖΑ: εκδρομή στις ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ – τρένο για ΖΕΡΜΑΤ

(Περιλαμβάνεται το κόστος του τρένου)

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Ζερμάτ, στις Ελβετικές Άλπεις. Ακολουθώντας μια πανέμορφη, καταπράσινη διαδρομή στους ορεινούς όγκους των Άλπεων, και το πέρασμα Σιμπλόν, περνάμε στο έδαφος της Ελβετίας και φθάνουμε στη γερμανόφωνη πολίχνη Τάες, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο που θα μας οδηγήσει στο χειμερινό κοσμοπολίτικο ελβετικό θέρετρο Ζερμάτ. Θα περπατήσουμε στους μικρούς γραφικούς δρόμους του πανέμορφου αυτού χωριού, με τα σαλέ και τα όμορφα μαγαζάκια, και θα απολαύσουμε τη θέα στο επιβλητικό Μάτερχορν, ένα από τα ψηλότερα βουνά των Άλπεων (υψόμετρο 4.478 μ.)

Το Μάττερχορν  βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας και οι Ιταλοί το αποκαλούν Τσερβίνο. Επίσης λόγω του εντυπωσιακού σχήματος της κορυφής του, το συγκεκριμένο βουνό έχει αναδειχθεί ως το σήμα κατατεθέν των Άλπεων αλλά και της Ελβετίας. Αφού λοιπόν απολαύσουμε με την ησυχία μας το αριστοκρατικό Ζερμάτ με τη γραφική αρχιτεκτονική του, τον πεντακάθαρο αέρα των Άλπεων και τη μαγική θέα στο πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της Ευρώπης, και αφού πιούμε μια αυθεντική ελβετική σοκολάτα, θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της επιστροφής με τρένο ως το Τάες κι από κει οδικώς στη βάση μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ/ΣΤΡΕΖΑ: εκδρομή στο ΤΟΡΙΝΟ
 

Πρωινό και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο Τορίνο, την πρωτεύουσα της περιφέρειας του Πεδεμόντιου (Πιεμόντε), πόλη πλούσια σε πολιτισμό, παραδόσεις και αξιοθέατα και μεγάλο οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο του ιταλικού Βορρά.

Στο Τορίνο θα έχουμε χρόνο για να δούμε πολλά από τα χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, και στοιχεία που διαμορφώνουν την ταυτότητα του Τορίνο. Θα περπατήσουμε στην Πιάτσα Κάρλο Φελίτσε, εκεί όπου ξεκινάει η Βία Ρόμα, κατά μήκος της οποίας θα βρούμε πολλά καταστήματα, και την περίφημη πλατεία Πιάτσα Σαν Κάρλο, με τα γνωστά τοπικά καφέ-πατισερί. Τα καφέ του Τορίνο σερβίρουν καταπληκτικό καφέ και σοκολάτα, με τη σπουδαία ζαχαροπλαστική της βασιλικής πόλης του Τορίνο.

Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο από τα σημαντικά μουσεία της πόλης, όπως το διάσημο Αιγυπτιακό Μουσείο (το σπουδαιότερο στον κόσμο, μετά το αντίστοιχο του Καΐρου!), το Βασιλικό Ανάκτορο του οίκου της Σαβοΐας στην Πιάτσα Καστέλο, ή το Μουσείο του Σινεμά που στεγάζεται στη Μόλε Αντονελιάνα, τον πύργο-σύμβολο του Τορίνο.

Στην περιήγησή μας στο Τορίνο θα δούμε το ιστορικό κέντρο, με την Πιάτσα Βιττόριο Βένετο και αν το επιτρέπει ο χρόνος θα περάσουμε στην αντίπερα όχθη του ποταμού Πάδου για να πάμε στον λόφο των Καπουτσίνων, για να θαυμάσουμε τη θέα του Τορίνο από ψηλά. Θα καταλήξουμε στο πάρκο Βαλεντίνο, στο σημείο όπου βρίσκεται το σιντριβάνι των 12 μηνών, για να δούμε τη μεσαιωνική καστρούπολη και τον Βοτανικό Κήπο.

Μετά το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΑΒΕΝΟ/ΣΤΡΕΖΑ – ΜΙΛΑΝΟ – πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check-out και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατά του: Θα δούμε φυσικά τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε (το πρώτο εμπορικό κέντρο του κόσμου!), τη διάσημη Σκάλα του Μιλάνου που είναι η Νο 1 όπερα στον κόσμο και φυσικά θα ρίξουμε μια ματιά και στις εντυπωσιακές βιτρίνες των μεγάλων ιταλικών οίκων μόδας…

Μετά τη βόλτα μας στα αξιοθέατα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για απολαύσουμε ένα γεύμα και να κάνουμε… μερικά ψώνια στις μιλανέζικες μπουτίκ. Το Μιλάνο όμως έχει αμέτρητα ακόμα πράγματα να δει και να κάνει ο επισκέπτης, ανάλογα πάντα με τον χρόνο που διαθέτει. Η Σκάλα του Μιλάνου, το Κάστρο των Σφόρτσα, η Πινακοθήκη Μπρέρα, ο Μυστικός Δείπνος του Ντα Βίντσι, η συνοικία Ναβίλι με τα κανάλια της και φυσικά οι αλα μιλανέζε γεύσεις της πόλης είναι στην κορυφή της λίστας κάθε ταξιδιώτη!

Το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνο για την πτήση της επιστροφής μας, ολοκληρώνοντας το ταξίδι μας.


Αναχωρήσεις

03/07, 18/07, 25/07, 01/08, 08/08, 13/08, 14/08, 22/08, 29/08, 05/09, 19/09, 26/09, 10/10, 17/10


Ζητήστε μας το αναλυτικό πρόγραμμα, τις πτήσεις και το ποσό της συμμετοχής, για την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει, στέλνοντας φόρμα ενδιαφέροντος ή καλώντας μας στο τηλ 2610 455900