Αμοργός (Δονούσα) καλοκαίρι 2024 αναχώρηση 28/08

Καλοκαίρι 2024
με πούλμαν
από 335€

ΑΜΟΡΓΟΣ (ΔΟΝΟΥΣΑ)

Η Αμοργός, στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων στέκει αγέρωχη, με την άγρια ομορφιά, την ενέργεια και τα καταγάλανα νερά της. Γνωστή όχι μόνο για τη διαφορετικότητα της και τα υπέροχα τοπία της αλλά και τη γοητεία του καλοκαιρινού σκηνικού.  Το νησί προσφέρεται για πεζοπορία στα υπέροχα μονοπάτια που καλύπτουν όλο το νησί αφήνοντας τα βήματα σας να ακολουθήσουν τη μαγεία της φύσης με θέα το Αιγαίο. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η επίσκεψη στο επιβλητικό Μοναστήρι της Χoζοβιώτισσας, που η θέα του, έπειτα από ανάβαση 300 σκαλοπατιών, σου κόβει την ανάσα.

4  ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

28/08

31/08

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΜΟΡΓΟΣ 

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) 02:15 και στις 02:30 το πρωί αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά, άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει το μεσημέρι στην Αμοργό (ώρα αναχώρησης από Πειραιά: 06:45 – ώρα άφιξης στην Αμοργό: 14:45). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε το μπάνιο σας.  Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετική επίσκεψη στη Χώρα της Αμοργού με τις 40 εκκλησιές και τα πλακόστρωτα στενάκια. Η φυσικά οχυρή βραχώδης προεξοχή ξεχωρίζει πάνω από τα κυκλαδίτικα σπίτια: κρυμμένα από τη θάλασσα, η Χώρα και το κάστρο της Αμοργού μαρτυρούν το βυζαντινό και ενετικό παρελθόν αυτού του νησιού των Κυκλάδων. Το ανέβασμα στο κάστρο θα σας χαρίσει μια αξέχαστη θέα με το υπόλοιπο νησί να απλώνεται φωτισμένο. Επιστροφή το βράδυ.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΟΡΓΟΣ (ΔΟΝΟΥΣΑ)

Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε ημερήσια προαιρετική εκδρομή στη Δονούσα. Αναχώρηση από την Αμοργό με το πλοίο (ώρα αναχώρησης από την Αμοργό στις 08:00 – άφιξη στη Δονούσα στις 09:15). Το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων που μοιάζει ο χρόνος να έχει σταματήσει σε μια εποχή κάπως αλλοτινή. Διαφορετικό από τις υπόλοιπες Κυκλάδες καθώς διατηρεί την γραφικότητα και την απλότητα του. Τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά του σε μαγνητίζουν ενώ τα παραδοσιακά ταβερνάκια του σε προσκαλούν να γευτείς τις τοπικές γεύσεις και την φιλοξενία των κατοίκων του. Βγαλμένο σαν από καρτ ποστάλ αξίζει μια επίσκεψη από όσους αποζητούν να θαυμάσουν την ομορφιά της φύσης. Στο νησί της Δονούσας έχετε την ευκαιρία να δείτε τις πραγματικά πανέμορφες παραλίες του, οργανωμένες και μη, είτε με το τοπικό λεωφορείο που πραγματοποιεί δρομολόγια από το λιμάνι του νησιού τον Σταυρό,  είτε με το καϊκι που επίσης κάνει δρομολόγια ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το λιμάνι. Ότι και να επιλέξει κανείς να κάνει στο νησάκι της Δονούσας το σίγουρο είναι πως θα θέλει να επιστρέψει. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Αμοργό (ώρα αναχώρησης από τη Δονούσα στις 18:35 – άφιξη στην Αμοργό στις 19:50).

Όσοι επιλέξετε να παραμείνετε στην Αμοργό σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη βοτσαλωτή παραλία του Αγίου Παύλου με τα τιρκουάζ νερά. Από τη προβλήτα της παραλίας υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθείτε το νησάκι Νικουριά με τα τοπικά καραβάκια.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΟΡΓΟΣ  

Στην περιήγηση μας στο νησί της Αμοργού, θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, χτισμένο σε έναν απόκρημνο βράχο σε ύψος 300 μέτρων από την θάλασσα. Θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας στην Κάτω Μεριά του νησιού, όπου θα κάνουμε στάση για φωτογράφηση στη διάσημη παραλία  «Ναυάγιο», όπου γυρίστηκε η ταινία “το απέραντο γαλάζιο”, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε από ψηλά. Θα συνεχίσουμε για την παραλία της Καλοταριτίσσας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο στα καταγάλανα νερά. Ακολουθεί γεύμα σε κοντινή τοποθεσία και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον ορεινό οικισμό Θολάρια. Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο μας , ο οικισμός αυτός προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς το λιμάνι, τα ταβερνάκια του φημίζονται για τις μουσικές βραδιές ενώ η ντόπια κουζίνα ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

 

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΟΡΓΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΡΑ   

Το πρωί ελεύθερο στη διάθεση σας για τις τελευταίες σας δραστηριότητες. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Χώρα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και θα κλείσουμε τη περιήγηση μας στο νησί της Αμοργού με τα Κατάπολα, το κύριο λιμάνι της Αμοργού. Από πάνω στέκει επιβλητικός ο λόφος της αρχαίας Μινώας. Ιδιαίτερα γραφικό το τοπίο με τις ιστορικές εκκλησίες και τις πανέμορφες παραλίες με τα ψαροκάικα. Το μεσημέρι θα επιβιβασθούμε στο πλοίο που θα μας φέρει το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά (ώρα αναχώρησης από την Αμοργό: 15:40 – ώρα άφιξης στον Πειραιά: 21:15). Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και άμεση αναχώρηση για την Πάτρα.

 

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Έως 08/08 (ημέρα έκδοσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων)

 **Λόγω υψηλής πληρότητας των πλοίων μετά το πέρας της αναγραφόμενης ημερομηνίας, δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 28/07 με προκαταβολή

335 €

480 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 29/07

355 €

500 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

·         Διαμονή στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο LAKKI VILLAGE στην Αιγιάλη με πρωινό

·         Εισιτήρια πλοίου: Πειραιάς – Αμοργός – Πειραιάς σε οικονομική θέση

·         Μεταφορά / περιηγήσεις εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

·         Αρχηγός – συνοδός

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προσοχή: Εξαιτίας της υψηλής πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων στα ελληνικά νησιά εν γένει, για την τουριστική σεζόν 2024, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία αντιστοιχούν σε περιορισμένο αριθμό δωματίων. Παρακαλούμε, οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται το συντομότερο δυνατόν.
  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 130 €. Εξόφληση έως 5 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Δεν περιλαμβάνονται: Ο φόρος διαμονής, η προαιρετική εκδρομή στη Δονούσα (κόστος ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: 14 €), οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Οι τιμές έχουν κοστολογηθεί σύμφωνα με τις σημερινές τιμές των ναύλων (01/03/24). Στη περίπτωση ανατιμήσεων, θα υπάρξει αντίστοιχη αύξηση.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.