Νέα προληπτικά μέτρα του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας για την είσοδο στην Ιταλία από την Ελλάδα από 14/08/20

 

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα, 14 Αυγούστου 2020, τίθεται σε ισχύ μια νέα Απόφαση του Υπουργού Υγείας της Ιταλίας, η οποία εισάγει τα ακόλουθα εναλλακτικά μέτρα, σε ισχύ για άτομα που εισέρχονται στην Ιταλία μετά από παραμονή ή διέλευση από την Ελλάδα τις τελευταίες 14 ημέρες.

Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε ελεύθερη μετάφραση του Άρθρου 1 (italy entrance 140820) της Απόφασης:

  1. Υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου, που έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών πριν την είσοδο στην Ιταλία.

 ή

2. Υποχρέωση υποβολής σε μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνων κατά την άφιξη σε ιταλικό λιμένα, όπου είναι εφικτό, ή υποβολή σε μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνων που διενεργείται, εντός 48 ωρών από την είσοδο στην ιταλική επικράτεια, στην αρμόδια ιταλική Εθνική Δομή Δημόσιας Υγείας.

Σε αυτήν την περίπτωση, και μέχρι την διεξαγωγή του τεστ, κρίνεται υποχρεωτική η παραμονή σε κατ’οίκον περιορισμό στον τόπο μόνιμης ή προσωρινής κατοικίας.

Όλοι, ανεξαρτήτως των συμπτωμάτων, όσοι εισέρχονται στην Ιταλία από την Ελλάδα οφείλουν να ενημερώσουν αμέσως το Τμήμα Πρόληψης του αρμόδιου Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ιταλίας σχετικά με την άφιξή τους. Σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων του Covid 19, παραμένουν σε ισχύ η υποχρέωση άμεσης ενημέρωσης των αρμοδίων Ιταλικών Αρχών Υγείας καθώς και η υποχρέωση απομόνωσης.

Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οι transit επιβάτες που εισέρχονται στην Ιταλία και έχουν ως τελικό προορισμό άλλες χώρες, πλην της Ιταλίας, αποκλείονται από την υποχρέωση υποβολής ελέγχου Covid-19.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

H ομάδα της FerryServices,gr  παραμένει στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση χρειάζεστε για το ταξίδι σας