Είσοδος στην Ελλάδα από την Ιταλία / Απρίλιος 2021

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατες οδηγίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι μόνιμοι κάτοικοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συμφωνίας Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας, του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης, της Ρουάντα & της Σιγκαπούρης μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα είτε αν:

  • φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) για COVID-19 (είναι υποχρεωτικό και για παιδιά άνω των 5 ετών), που πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας στοματοφαρυγγικό ή ρινοφαρυγγικό επίχρισμα, έως 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Το πιστοποιητικό πρέπει να φέρει το όνομα και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του επιβάτη.

είτε αν:

  • κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδόθηκε από Δημόσια Αρχή και που αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός ολοκληρώθηκε τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να περιλαμβάνει το πλήρες όνομα του επιβάτη, τον τύπο του εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας οφείλουν να παρέχουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) για COVID-19 που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξη μαζί με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 Όλα τα πιστοποιητικά πρέπει να περιλαμβάνουν τις βασικές πληροφορίες στα Αγγλικά και το πλήρες όνομα πρέπει να ταιριάζει με εκείνο του διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου.

 Το αρνητικό τεστ / πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να επιδεικνύεται στα κλιμάκια της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας και στον εθνικό οργανισμό δημόσιας υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση.