[:el]Εκδρομή στην Δυτική Μακεδονία 03/01- 06/01/2023 Φλώρινα – Πρέσπες – Καστοριά – Νυμφαίο – Γρεβενά[:]

[:el]

 

 

1η ημέρα 03/01/2023: Πάτρα – Φλώρινα Αναχώρηση από Πάτρα και άφιξη στη Φλώρινα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 04/01/2023: Πισοδέρι – Πρέσπες Αναχώρηση για το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι και στη συνέχεια ολοήμερη εκδρομή στις Πρέσπες (Μικρή & Μεγάλη Πρέσπα, Ψαράδες, Ανταρκτικό, Λαιμός, Άγιος Γερμανός και στο νησί του Αγίου Αχιλλείου που πρόσφατα ενώθηκε με τη Μικρή Πρέσπα με καλαίσθητη γέφυρα). Επιστροφή στη Φλώρινα, διανυκτέρευση.

3η ημέρα 05/01/2023: Καστοριά – Σπηλιά του Δράκου – Δισπηλιό – μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Επίσκεψη στην Καστοριά, θα επισκεφθούμε την πόλη με τα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες, την πανέμορφη λίμνη. θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το νέο καμάρι της πόλης που πρόσφατα άνοιξε για το κοινό, το Σπήλαιο της Καστοριάς    (έξοδα ατομικά ) λίγο πριν την Παναγία την Μαυριώτισσα. Η Σπηλιά του Δράκου πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει την μορφή στόματος δράκου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσορυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Στο σπήλαιο, που είναι από τα εντυπωσιακότερα της χώρας μας, έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων, ηλικίας 10.000 ετών. Μία τελευταία βόλτα στο Ντολτσό την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στη Φλώρινα.

4η ημέρα 06/01/2023: Νυμφαίο – Γρεβενά – Πάτρα Πορεία επιστροφής, με επίσκεψη στο Νυμφαίο που βρίσκεται σε κοιλάδα του Βίτσι, θα θαυμάσουμε τον ωραιότατο οικισμό με τα καλοσυντηρημένα διώροφα και τριώροφα πέτρινα σπίτια και το σπουδαίο περιβαλλοντικό κέντρο «Αρκτούρος» (έξοδα ατομικά) για την προστασία της αρκούδας. Τελευταίος σταθμός τα Γρεβενἀ, την ελληνική «πρωτεύουσα» των μανιταριών και το μανιτάρι αποτελεί μέρος της τοπικής παράδοσης και της ιστορίας, αλλά και έμβλημα-σύμβολο αυτής της δυτικομακεδονικής πόλης, διακοσμώντας πάρκα, πλατείες και κόμβους Άφιξη στην Πάτρα το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  240 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια ξενοδοχείου 4* στη Φλώρινα με πρωινό σε μπουφέ
  • Μεταφορές / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός
  • Ασφάλεια επαγγελματικής / αστικής ευθύνης

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:    

  • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: οι είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 120 ΕΥΡΩ
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη 3ου κρεβατιού
  • Ενδέχεται το πρόγραμμα να εκτελεστεί και αντίστροφα ή να τροποποιηθεί χωρίς να γίνει καμία παράλειψη
  • Δηλώσεις συμμετοχής έως 25 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 120 ΕΥΡΩ. Εξόφληση έως 10 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 10 ημέρες παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 9 – 5 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 4 ημέρες έως την ημέρα της αναχώρησης ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής

 

 

[:en]

[:fr]

[:it]

[:]