Πάσχα στην Σύρο, μοναδική εκδρομή 26/04 έως 29/04

shutterstock_656113876_SYROS|Σύρος|

 4-ΗΜΕΡΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ,  στην  Σ  Υ  Ρ  Ο   &  T Η Ν Ο

Ερμούπολη – Άνω Σύρος – Βαπόρια – Γαλησσάς – Φοίνικας – Ποσειδωνία –

Τήνος (Προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη-Αγία Πελαγία)

 

1η μέρα :  Λαύριο Πλοίο – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ (ΣΥΡΟΣ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για το Λαύριο. Άφιξη στο Λαύριο. Αφήνουμε το πούλμαν και άμεση επιβίβαση στο πλοίο με τα εισιτήρια, που θα έχετε πάρει από τον συνοδό της αποστολής. Αναχώρηση για το νησί της Σύρου στις 07:00 π.μ. Άφιξη στο νησί στις 12:00 μ.μ. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό σ’ένα από τα εστιατόρια της Ερμούπολης. Στην συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας το DOLPHIN BAY στο Γαλησσά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ξεκούρασης. Στις 16:00 αναχώρηση για το μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας, στο χωριό Κίνι για να παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Στην προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για Ερμούπολη για να παρακολουθήσουμε την περιφορά του Καθολικού Επιταφίου του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας και στην συνέχεια στην μεγαλοπρεπή πλατεία Μιαούλη, όπου θα δούμε την συνάντηση τριών Ορθόδοξων Επιταφίων και την Κοινή Δέηση. Την προτεινόμενη ώρα (23:30 περίπου) αναχώρηση  για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ – ΒΑΠΟΡΙΑ – ΑΖΟΛΙΜΝΟΣ – ΒΑΡΗ – ΜΕΓΑ ΓΙΑΛΟΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ – ΓΑΛΗΣΣΑΣ – ΚΙΝΙ. 

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τη  πρωτεύουσα του νησιού, την Ερμούπολη. Η        πόλη αυτή είναι ένα μνημείο με περίφημα νεοκλασικά κτίρια, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής,  κλασικού ρομαντισμού, επηρεασμένου και από τα δυτικά πρότυπα. Θα επισκεφθούμε την Άνω Χώρα ή ΑΝΩ ΣΥΡΟ, χτισμένη αμφιθεατρικά στο λόφο του Σαν Τζώρτζη με την ομώνυμη Καθολική Μητρόπολη του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Θα δούμε τα κτίρια της Μητρόπολης, του  ιστορικού αρχείου, τα καθολικά μοναστήρια των Ιησουϊτών και των Καπουτσίνων, την «πιάτσα» και το Λαογραφικό μουσείο. Θα αφήσουμε το πούλμαν και θα περπατήσουμε στα  στενά δαιδαλώδη σοκάκια με τα αμέτρητα σκαλιά, που τόσο πολύ τραγούδησαν οι τροβαδούροι της, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης. Επίσης θα θαυμάσουμε τα ασπρισμένα σπιτάκια της, τις μικρές αυλές, τις ιδιόμορφες κομμένες στα δύο πόρτες της και τα ξύλινα μπαλκονάκια  της. Κάθε παλιό της σπίτι και κάθε εκκλησία της είναι ένα μνημείο 700 χρόνων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη. Θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο (έργο του Έρνεστ Τσίλλερ), τη Λέσχη ΕΛΛΑΣ, το μουσείο, τη βιβλιοθήκη και άλλα περίφημα κτίρια, όπως το Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μία από της μεγαλύτερες της χώρας μας. Στη συνέχεια περίπατος στην αρχοντική συνοικία των  εφοπλιστών «τα  βαπόρια» με τα νεοκλασικά και τις ωραίες απόψεις στα νερά του Αιγαίου. Χρόνος ελεύθερος. Επίσης,  θα επισκεφθούμε τον θαυμάσιο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου υπάρχει η εικόνα της Παναγίας, έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου «Ελ Γκρέκο». Συνεχίζουμε για το γύρο του νησιού. Στη διαδρομή μας θα δούμε όλα τα παραλιακά χωριά της Σύρου, ξεκινώντας από ΑΖΟΛΙΜΝΟ, ΒΑΡΗ, το γραφικό ΜΕΓΑ ΓΙΑΛΟ, την ΠΟΔΕΙΔΩΝΙΑ (η χιλιοτραγουδισμένη ΝΤΕΛΑ ΚΡΑΤΣΙΑ), που είναι η ωραιότερη περιοχή με γραφική ακρογιαλιά, θαυμάσιες νεοκλασικές βίλες και μεγάλους κήπους, τον ΦΟΙΝΙΚΑ με την όμορφη μικρή αμμουδιά και τον ΓΑΛΗΣΣΑ, (τραγουδισμένο από το Βαμβακάρη με τη «Φραγκοσυριανή») από τα ωραιότερα θέρετρα, κατάφυτο με πολλά νερά. Τελευταίο παραθαλάσσιο χωριουδάκι το ΚΙΝΙ με νερά, κήπους και όμορφα νεοκλασικά σπίτια. Τελειώνουμε το γύρο του νησιού και καταλήγουμε στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση. Αναχώρηση στις 22:30 μ.μ. για την Ερμούπολη, όπου θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Κατόπιν αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, όπου θα γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας σε πλούσιο μπουφέ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Διανυκτέρευση.

 
3η μέρα:     
ΣΥΡΟΣ  (Κυριακή του Πάσχα – γλέντι – ψήσιμο αρνιού)    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Σήμερα θα χαρούμε το πρωινό μας, ενώ τα αρνιά του Πάσχα και οι διάφορες γλετζέδικες Πασχαλινές εκπλήξεις μας περιμένουν. Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα μια βόλτα στην μοναδική Ερμούπολη θα σας γεμίσει με την αρχοντιά, τον ρομαντισμό και τη αίγλη της Σύρου. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα:      ΣΥΡΟΣ (ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ) – ΤΗΝΟΣ (ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ – ΡΑΦΗΝΑ.

Πρωινό και περίπατος στη Ερμούπολη, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ψώνια στην πλούσια αγορά της πόλης. Φυσικά δεν θα ξεχάσουμε να ψωνίσουμε τα παραδοσιακά λουκούμια και χαλβαδόπιτες του νησιού. Συγκέντρωση στο λιμάνι επιβίβαση στο πλοίο και άμεση αναχώρηση στις 11:30 π.μ. για Τήνο. Άφιξη στην Τήνο στις 12:00 μ.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για τον Ι. Ν. της Παναγίας. Προσκύνημα. Κατόπιν χρόνος ελεύθερος για περίπατο και φαγητό σ’ένα από τα εστιατόρια της Τήνου. Στις 15:45 μ.μ. αναχώρηση για την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αγίας Πελαγίας Επίσκεψη-Προσκύνημα). Κατόπιν επιστροφή στην πόλη και στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση στις 18:00 μ.μ. για Ραφήνα.Άφιξη στις 21:45 μ.μ. στη Ραφήνα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Aθήνα.                           

Τιμή συμμετοχής€ 320  το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

                                € 370  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο με πρωινό.

                                 € 140  το πρώτο παιδί από 2-12 ετών.

                                 € 185  το δεύτερο παιδί από 2-12 ετών.

 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

 • Η μεταφορά και οι περιηγήσεις με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Εισιτήρια πλοίου Λαύριο-Σύρος σε οικονομική θέση.
 • Εισιτήρια πλοίου Σύρος (Ερμούπολη)-Τήνος σε οικονομική θέση.
 • Εισιτήρια πλοίου Τήνος-Ραφήνα σε οικονομική θέση.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DOLPHIN BAY 4*, σε standard δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια
 • Πρωινό (3 σύνολο).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων του Αναστάσιμου και Πασχαλινού γεύματος και των ποτών (αναψυκτικών, μπύρα draft, κρασί χύμα, νερό).
 • Το Αναστάσιμο δείπνο (Περιλαμβάνεται στην ημιδιατροφή).
 • Το Πασχαλινό γεύμα (Περιλαμβάνεται στην ημιδιατροφή).
 • Οι περιηγήσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός για μία μέρα στην Σύρο.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Χάρτες – Έντυπα
 • Φ.Π.Α.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό, όπως είσοδοι σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους, ο φόρος διαμονής (€3 ανά δωμάτιο/βραδιά), επιπλέον φαγητά και ποτά, αχθοφορικά.

Δωμάτια με θέα στη θάλασσα επιπλέον € 15 το δωμάτιο σε καθημερινή χρέωση.