Πάσχα στην Βόρεια Ιταλία από 29/04 έως 05/05, Μιλάνο Κόμο Λουγκάνο Βερόνα Βενετία

 

534ce826239b10b60fac93e160603051_XL

ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ – 7 μέρες   29 Απριλίου έως 5 Μαίου 2019

 

1η μέρα:  ΠΑΤΡΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων στο λιμάνι της Πάτρας, αστυνομικός και τελωνιακός έλεγχος, επιβίβαση στο πλοίο. Αναχώρηση στις 18:00. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΑΓΚΩΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ.
Άφιξη στο λιμάνι της Αγκώνας. Αποβίβαση από το πλοίο και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Βόρειας Ιταλίας, το Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΜΙΛΑΝΟ.
Πρωινή αναχώρηση για το Κόμο και την ομώνυμη Λίμνη. Άφιξη και γνωριμία με την πόλη. Περίπατος στην Piazza Cavour, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, καθώς και στα πλακόστρωτα σοκάκια της Παλαιάς Πόλης. Πολύ κοντά βρίσκεται ο Καθεδρικός ναός, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε τέσσερις περίπου αιώνες και είναι γνωστός για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες που ενσωματώνει. Επίσης, θα δούμε το μνημείο του Βόλτα. Προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη του Κόμο, θαυμάζοντας τα ακριβά σπίτια των επωνύμων. Λίγο αργότερα, μέσα από μια γραφική διαδρομή, συνεχίζουμε για τα Ελβετικά σύνορα, με προορισμό το κοσμοπολίτικο Λουγκάνο με την ομώνυμη λίμνη, την πόλη που χτυπά με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε αυτή την χαρακτηριστική πόλη, αλλά και να ανέβουμε με το τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος/ έξοδα ατομικά) στην κορυφή Σαν Σαλβατόρε, για να απολαύσουμε τα μοναδικά τοπία, που συνθέτουν οι λίμνες και τα βουνά της περιοχής.
Επιστροφή στο Μιλάνο. Δείπνο. Διαν/ση.

4η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ.
Πρωινό και άμεση ξενάγηση, όπου θα δούμε το επιβλητικό Ντουόμο με την πλατεία του, την ξακουστή Σκάλα του Μιλάνου, το κάστρο Φορτέτσα, την γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε 2 και την οδό Μόντε Ναπολεόνε με τους οίκους Μόδας. Μετά την ξενάγηση χρόνος ελεύθερος. Στην προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για την πόλη του Έρωτα, την πανέμορφη Βερόνα. Αφού διανύσουμε αρκετά χιλιόμετρα στην λεωφόρο Σερινίσσιμα και το βιομηχανικό βορρά, φτάνουμε στην Βερόνα. Περιήγηση της πόλης των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα θαυμάσουμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την γαληνοτάτη Βενετία. Αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Μέστρε. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ.
Μετά το πρωινό, επίσκεψη και ξενάγηση της νησιώτικης Βενετίας, της Πόλης των Δόγηδων με την πλατεία του Αγ. Μάρκου και την ομώνυμη Βασιλική, τον Πύργο του Ωρολογίου, το Παλάτι των Δόγηδων και την γέφυρα των Στεναγμών, τον Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων κ.α.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο. Το βράδυ προτείνουμε προαιρετική μετάβαση στην πλατεία Αγίου Μάρκου, να απολαύσουμε το ποτό μας σ΄ ένα από τα φημισμένα καφέ της πλατείας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ANKΟNA.
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το λιμάνι της Αγκώνας.  Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και άμεση αναχώρηση για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η μέρα: ΠΑΤΡΑ
Άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Καλαμάτα, γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΝΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΜΠΑΡΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ.

Τιμή Συμμετοχής:
€ 580 κατ΄ άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο
€ 700 κατ΄άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 520 παιδί 4-10 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς του.

 

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝOΝΤΑΙ:
* Οι μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
* Εισιτήρια Πάτρα – Αγκώνα – Πάτρα σε 4κλινες (ΑΒ4) εσωτερικές καμπίνες.
* Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινα δωμάτια.
* Πρωινό (6) και δείπνο καθημερινά (6) εκτός του πλοίου.  
* Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.
* Τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί στην Βενετία, Μιλάνο.
* Λιμενικά τέλη, διόδια αυτοκινητοδρόμων, διόδια εισόδου πόλεων (Check point).
* Χάρτες, έντυπα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Είσοδοι μουσείων, Δημοτικοί φόροι πόλεων ανά διανυκτέρευση (Βενετία €3,5 & Μιλάνο €5, οι οποίοι είναι πληρωτέοι στα ξενοδοχεία απευθείας ανά άτομο και διανυκτέρευση), Βαπορέτο Βενετίας €15, επιπλέον φαγητά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις-δραστηριότητες.