[:el]Ενημέρωση των επιβατών για τα ταξίδια εν μέσω lockdown # ισχύει από 07/11/2020[:]

[:el]

 

 SFF_SeaGuard_1920x640_GR

 

Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων της πολιτείας για τους νέους εθνικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, που τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 7/11 και ώρα 06:00 έως και τις 30/11 και προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη και ομαλή προσαρμογή των επιβατών στα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, σας ενημερώνουμε για τα επόμενα:

Ταξίδια Εσωτερικού: Σύμφωνα τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, επιτρέπεται η μετάβαση εκτός νομού και με χρήση πτήσης εσωτερικού, μόνο για επαγγελματικά ταξίδια, επιστροφή στην μόνιμη κατοικία ή για λόγους υγείας, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν τη σχετική βεβαίωση που θα περιγράφει το λόγο της μετακίνησής τους.

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη 09/11 επανεντάσσονται στο δίκτυο εσωτερικού και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των τοπικών περιοριστικών μέτρων ήδη από τις 2 Νοεμβρίου.

Η μετακίνηση με επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία θα επιτρέπεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, εφόσον πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους ή αν υπάρχει έκτακτος λόγος που τους αναγκάζει να ταξιδέψουν.

Θα επιτρέπεται επίσης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων         και Σωμάτων Ασφαλείας, για πολίτες μετακινούμενους για λόγους έκτακτης κοινωνικής ανάγκης, για εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους ταξιδεύουν η μάσκα είναι υποχρεωτική στα πλοία. Επίσης, για την έκδοση εισιτηρίου και επιβίβαση στα πλοία θα πρέπει ο επιβάτης να έχει αποδεικτικό πιστοποίησης.

Για τους μόνιμους κατοίκους η «ιδιότητα» αποδεικνύεται με την επίδειξη ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης ή του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη ή με βεβαίωση μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο δήμαρχο.

=========================

Ταξίδια Εξωτερικού: Σύμφωνα με τις ίδιες οδηγίες των αρχών από 9/11/2020 όλοι οι εισερχόμενοι στην χώρα επιβάτες, πρέπει 48 ώρες πριν την πτήση,  να διαθέτουν αρνητικό PCR Covid-19 τεστ.  Παράλληλα, τόσο οι εισερχόμενοι, αλλά πλέον και οι εξερχόμενοι επιβάτες, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το PLF έντυπο (Passenger Locator Form) 24 ώρες τουλάχιστον πριν την πτήση ή το δρομολόγιο του πλοίου

Δεν υφίσταται περιορισμός εισόδου στη χώρα για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Ωστόσο, ισχύει η υποχρέωση του αρνητικού τεστ covid για την είσοδο στη χώρα.

Την ίδια ώρα, η αεροπορική μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για: επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το ταξίδι σας, μπορείτε να μας καλείτε καθημερινά στα τηλέφωνα :

telephone-clipart

 

 

2610 455900

6974 777756 

 

Με την ευχή να περάσουμε ασφαλείς και αυτό τον “κάβο”  και να ανταμώσουμε ξανά σε όμορφα ταξίδια, με χαμόγελα και ανεμελιά !

    

#covid19update #Patras #Greece #ferrytickets

#Italygreece #adriaticsea #bari #ancona

#venice #igoumenitsa #greekislands #aegean

#ionian #creta #visitgreece #heraklio #chania

#rethymno #piraeus #kreta

#ferryservices #minoan

#superfastferries #anek #aneksuperfast 

#ventouris #bluestarferries #εισιτήριαπλοίων 

#δρομόλογιαπλοίων

 

 

[:en]

[:fr]

[:it]

[:]