Μιλάνο, Λουγκάνο, Ζυρίχη αναχωρήσεις 22/12, 28/12 & 29/12 # 8 ημέρες #

και St. Moritz, Καταρράκτες Ρήνου, Λουκέρνη, Βέρνη, Γενεύη, Λωζάνη, Λίμνη Λεμάν,Σαμονί

Beautiful_View_of_Glacier_Express_in_Switzerland_Wallpapers-1-1920x770

1η ημέρα Αναχώρηση από Πάτρα (διανυκτέρευση εν πλω)

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 16:00 για την Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα Ανκόνα – Μιλάνο (440χλμ)

Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ ελεύθερος χρόνος. Με λίγα ευρώ μπορείτε να πιείτε ένα κοκτέιλ στο Bar Martini στο κεντρικό κατάστημα των Dolce & Gabbana, στην Corso Venezia 15, έναν εσπρέσο συνοδευμένο από σοκολατάκι με το χαρακτηριστικό μονόγραμμα στη Γκαλλερία Βιττόριο Εμμανουέλε στο Gucci Cafe, αλλά και να πιείτε ένα ποτήρι prosecco στα τραπεζάκια του Armani Cafe στο τετραώροφο ναό της Via Manzoni 31. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Μιλάνο – Λουγκάνο – St. Moritz – Ζυρίχη (340χλμ)

Πρωινό και πρώτη μας σύντομη στάση στο Λουγκάνο, όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και βόλτα στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή άφιξη στο Κούρ από όπου θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σάιν Μόριτζ, χτισμένο σε υψόμετρο 1.500 μέτρων με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία. Η διαδρομή είναι μοναδική μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μετά από περίπου 2,5 ώρες άφιξη και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Κατόπιν συνεχίζουμε για Ζυρίχη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα Ζυρίχη – Καταρράκτες Ρήνου – Λουκέρνη – Γενεύη (340χλμ)

Πρωινό και περιήγηση στην πανέμορφη πόλη. Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της. Θα δούμε το ναό του Αγ. Πέτρου, στην Παλιά Πόλη με τον μεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη, το οποίο έχει διάμετρο 8,7μέτρα, τον καθεδρικό ναό Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, ένα διώροφο μπαρόκ κτίριο του 17ου αιώνα, το οποίο κοσμείται στην πρόσοψη του από περίτεχνες ζωφόρους. Στη συνέχεια αναχώρηση για τους καταρράκτες του Ρήνου όπου το θέαμα θα μας συναρπάσει. Επόμενος μας προορισμός η πανέμορφη Λουκέρνη. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο της είναι η ξύλινη σκεπαστή γέφυρα Κάπελμπρικε, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και η παλιά πόλη με τα σπίτια του 17ου αιώνα. Αναχώρηση για την Γενεύη, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής, διανυκτέρευση.

5η ημέρα Γενεύη – Λωζάνη – Βεβέ – Μοντρέ Εβιάν – Γενευή (170χλμ)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε το γύρο της μεγαλύτερης Λίμνης της Ελβετίας, της Λίμνης Λεμάν. Ξεκινώντας θα επισκεφθούμε τη Λωζάνη, όπου θα δούμε το μουσείο των Ολυμπιακών αγώνων, τον καθεδρικό ναό, την παλιά αγορά και την πλατεία Πάλι. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το Βεβέ με το κτίριο της Nestle και θα έχουμε στάση στο πασίγνωστο Μοντρέ, τόπο παραθερισμού των Μεγιστάνων. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την Ελβετική Ριβιέρα για να φθάσουμε στο Εβιάν. Στην διαδρομή θα δούμε τον Πύργο Σιγιόν, όπου ο λόρδος Βύρων έγραψε τον Φυλακισμένο της Σιγιόν. Άφιξη κατόπιν στη Γενεύη, έδρα Διεθνών Οργανισμών. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον Ναό του Άγιου Πέτρου, το Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών και τον πασίγνωστο πίδακα των 140 μέτρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα Γενεύη – Σαμονί – Μιλάνο (350χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση με πρώτη στάση το περίφημο Σαμονί όπου θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο. Στην σύντομη περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό Ντουόμο και την περίφηση Σκάλα του Μιλάνο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα Μιλάνο – Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω (440χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Ελλάδα.

8η ημέρα Επιστροφή στην πόλη μας

Μετά από ένα υπέροχο ταξίδι στην Αδριατική, φθάνουμε στην Πάτρα νωρίς το απόγευμα

 

Τιμή συμμετοχής : 499 €

Ξενοδοχεία : 3* & 4*

Διατροφή : πρωινά (επιβάρυνση ημιδιατροφής 100 €)

 

Check- point & δημοτικοί φόροι : 59 €