Απελευθέρωση μετακίνησης με πλοία στις γραμμές του Εσωτερικού

received_568568280724566

Όλοι μαζί βιώσαμε την προηγούμενη περίοδο μια πρωτοφανή κατάσταση λόγω της πανδημίας COVID-19 όμως σήμερα είναι μια ημέρα στην οποία γίνεται ένα μεγάλο βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Από σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και στην Εύβοια και την Κρήτη. Για αυτό τον λόγο, τίθενται σε ισχύ μέτρα για τις μετακινήσεις με πλοία, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ξεκινάμε λοιπόν να μετακινούμαστε μεν, αλλά πρώτο μέλημα όλων είναι να πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια.

Οι οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές έχουν εφαρμογή από τις 18.05.2020 μέχρι τις 15.06.2020 και αφορούν κυρίως:

 1. Τον καθορισμό του μέγιστου αριθμού των μετακινούμενων επιβατών στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών που ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου, ή στο 55% αν διατίθενται καμπίνες.
  2. Τη θερμομέτρηση και τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας πριν την επιβίβαση στο πλοίο και τη διατήρησή του με μέριμνα της ακτοπλοϊκής εταιρείας. Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο και σε ειδική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. (Το ερωτηματολόγιο θα παραδίδεται στον αρμόδιο οικονομικό αξιωματικό του πλοίου μαζί με το εισιτήριο)
  3. Τη διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και σε όλους τους χώρους του πλοίου.
  4. Τη χρήση κάθε καμπίνας από ένα (1) άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (συγγενείς πρώτου βαθμού), οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑΜεΑ με τον συνοδό τους.
  5. Τη χρήση μάσκας (συνίσταται η υφασμάτινη) από επιβάτες και μέλη του πληρώματος.
  6. Την ειδική διάταξη των επιβατών σε αεροπορικά καθίσματα (ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω).
  7. Την θερμομέτρηση και την υποβολή ειδικής δήλωσης υγείας, πριν την αναχώρηση, για τους επιβάτες πλοίων διεθνών πλόων στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας.
  8. Την ενημέρωση των επιβατών για τα μέτρα με έντυπο φυλλάδιο του ΕΟΔΥ, καθώς ενημερωτικά spot και ηχητικά μηνύματα. Μπορείτε να το δείτε εδώ.
  9. Την ειδική εκπαίδευση των πληρωμάτων.
  10. Την εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας και την ύπαρξη σταθμών αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου.
  11. Την καθαριότητα και την απολύμανση των πλοίων,
  12. Τον αερισμό και τον κλιματισμό των πλοίων,
  13. Την διαχείριση ύποπτου περιστατικού (απομόνωση σε ειδικό χώρο, αποβίβαση στο επόμενο λιμάνι το οποίο διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό για τη διαχείριση του, ιχνηλάτηση επαφών κλπ),
  14. Τους κανόνες λειτουργίας των σημείων εξυπηρέτησης επιβατών (μπαρ, εστιατόρια, τραπεζαρίες)

Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ εδώ

Για κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων,καθημερινά στα γραφεία μας Κανακάρη 105 & Αγ.Νικολάου, στο κέντρο της Πάτρας (δες χάρτη)  ή στο τηλέφωνο 2610 455900

Η «επόμενη μέρα» που προσδοκούσαμε τόσο καιρό, ήρθε και είμαστε περήφανοι που μας βρίσκει όλους εδώ, μαζί σας.
Αυτό ειδικά το καλοκαίρι “μένουμε Ελλάδα” 

#FerryServices.gr

#covid19update #Patras #Greece #ferrytickets #Italygreece #adriaticsea #bari #ancona #venice #igoumenitsa #greekislands #aegean #ionian #creta #visitgreece
#heraklio #chania #rethymno #piraeus #kreta #summerisloading #ferryservices #summer2020